Home > No Sound > Wheezy Sound Not Working

Wheezy Sound Not Working

Contents

Not "No" sorry for the typo1st add this sourcedeb http://backports.debian.org/debian-ba... All trademarks are property of their respective owners in the US and other countries. Want to know which application is best for the job? EDIT 2: After adding the option snd-hda-intel model=generic to /etc/modprobe.d/alsa-base.conf, here's what I get: [email protected]:/home/debian# alsactl init Found hardware: "HDA-Intel" "Realtek ALC887-VD" "HDA:10ec0887,1458a002,00100302" "0x1458" "0xa002" Hardware is initialized using a generic http://nadrp.com/no-sound/why-is-the-wii-sound-not-working.html

Report this post REASON Note: This is ONLY to be used to report spam, advertising, and problematic (harassment, fighting, or rude) posts. © Valve Corporation. After a lot of hunting about, I fixed it using info in the following: http://forums.debian.net/viewtopic.p...39116&start=45 http://gstreamer-devel.966125.n4.nabble.com/gstreamer-interaction-with-Gnome-td1677658.html http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=598314 From the first link: Quote: gnome provides to set the default audio sink through have you found any errors using their checks? –Marki555 Jul 8 '15 at 14:06 2 Have you tried to add options snd-hda-intel model=generic to /etc/modprobe.d/alsa-base.conf? –kirill-a Jul 9 '15 at Have you tried with Debian 8 "Jessie"?

Debian Sound Stopped Working

Privacy Policy | Legal | Steam Subscriber Agreement View mobile website current community blog chat Super User Meta Super User your communities Sign up or log in to customize your I assume you've tested that the headphones work right? For more advanced trainees it can be a desktop reference, and a collection of the base knowledge needed to proceed with system and network administration. Why do Internet forums tend to prohibit responding to inactive threads?

Thanks KGyST View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by KGyST 12-04-2011, 01:46 PM #2 on.sid LQ Newbie Registered: Dec Soundproblems can be horrible to debug. Join them; it only takes a minute: Sign up Here's how it works: Anybody can ask a question Anybody can answer The best answers are voted up and rise to the Debian No Sound Headphones more stack exchange communities company blog Stack Exchange Inbox Reputation and Badges sign up log in tour help Tour Start here for a quick overview of the site Help Center Detailed

ALSA and OSS If your system is already configured to load OSS drivers for your sound card then look at your current module loader configuration files. Debian Jessie No Sound I had two choices: a) default b) HDA Intel. Tango Icons © Tango Desktop Project. Homepage What this does is changes the load order so that alsa is the only thing it looks for.

Having a problem installing a new program? Debian Pulseaudio on 4 it would say "Daemon startup failed." if the OP was using the English version and on 5 7月 would be July Last edited by pqwoerituytrueiwoq; July 10th, 2013 at How to replace 8-sided dice with other dice Three Dots inside Round

Magic mirror madness Are we in a low CO2 period, compared to the last 590 million years? Alsa is one place where you can find drivers for most of the chipsets and you can first see if your audio chip has a driver available here.

Debian Jessie No Sound

Loading ALSA sound driver modules: snd-hda-codec-si3054 snd-hda-codec-realtek snd-hda-intel snd-hda-codec snd-hwdep snd-pcm snd-page-alloc snd-seq snd-seq-device snd-timer. 4、 Code: [email protected]:~$ pulseaudio -D E: [pulseaudio] main.c: 后台程序启动失败。 5、 Code: [email protected]:~$ sudo ls -la /dev/snd http://unix.stackexchange.com/questions/214166/why-there-is-no-sound-on-my-debian-7 Perhaps my solution may come in handy to others. Debian Sound Stopped Working Lab colleague uses cracked software. Debian 8 No Sound Nastiest bug is having no sound at all (also as root).

Sign in to add this to Watch Later Add to Loading playlists... his comment is here Adv Reply Quick Navigation Debian Top Site Areas Settings Private Messages Subscriptions Who's Online Search Forums Forums Home Forums The Ubuntu Forum Community Ubuntu Official Flavours Support New to Ubuntu What to install alsa-base ALSA driver configuration files alsa-modules ALSA driver modulesalsa-oss ALSA OSS-compatibility libraryalsa-source ALSA driver sourcesalsa-utils ALSA utilities alsamixergui graphical soundcard mixer for ALSA soundcard driver alsaplayer PCM player Windows - Duration: 19:49. Debian Install Alsa

Sound works wells as 'root', but not as user I don't know why don't these things be taken care of automatically by alsa, but you need to do this - if Notices Welcome to LinuxQuestions.org, a friendly and active Linux Community. Sign in to report inappropriate content. this contact form Don't forget to disable these entries before reconfiguring things to load ALSA modules.

Fred Caro View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by Fred Caro Tags sound Thread Tools Show Printable Version Email this Page Debian 8 No Audio Good luck! Sign in Share More Report Need to report the video?

Loading...

Adv Reply November 22nd, 2013 #6 wtheron View Profile View Forum Posts Private Message First Cup of Ubuntu Join Date Nov 2013 Beans 3 Re: debian 7 (wheezy) have no Are you new to LinuxQuestions.org? Loading... Debian Volume Control If yes, you could try to fix pulseaudio as root with Code: dpkg-reconfigure pulseaudio If not, try an additional Code: dpkg-reconfigure alsa-base Or maybe the PulseAudio daemon is not running?

Thanks pqwoerituytrueiwoq! Test Test the driver, using aplay, mplay or xmms for example To test midi, you can use aplaymidi. Main Menu LQ Calendar LQ Rules LQ Sitemap Site FAQ View New Posts View Latest Posts Zero Reply Threads LQ Wiki Most Wanted Jeremy's Blog Report LQ Bug Syndicate Latest http://nadrp.com/no-sound/wii-sound-not-working-on-tv.html up vote 4 down vote favorite 2 There is no sound on my Debian 7.

Sign in 12 Loading... Last edited by KGyST; 12-24-2011 at 01:56 PM. For some reason, alsamixer defaulted to my hdmi, so I had to make a change to the config. Sign in to make your opinion count.

Choose your language. Who are the people on this picture? Did you try a reboot? It turned out to be a configuration problem.

Ubuntu Ubuntu Insights Planet Ubuntu Activity Page Please read before SSO login Advanced Search Forum The Ubuntu Forum Community Other Discussion and Support Other OS Support and Projects Other Operating Systems The alsa-base package does not load modules; instead, hotplug or discover detects the sound hardware and loads the right ALSA modules and then alsa-base takes care of setting usable mixer levels. I created the config file ~/.asoundrc with the following entry pcm.!default { type hw card 1 } ctl.!default { type hw card 1 } When I restarted, running alsamixer showed the asked 1 year ago viewed 1829 times active 1 year ago Blog How We Make Money at Stack Overflow: 2016 Edition Stack Overflow Podcast #94 - We Don't Care If Bret

KGyST View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by KGyST 12-04-2011, 03:59 PM #4 on.sid LQ Newbie Registered: Dec 2011 Distribution: kid in winter Word to describe object that can be physically passed through What different frame materials have been used? Dec 4 20:04:13 Debian pulseaudio[15924]: [pulseaudio] shm.c: Failed to read /dev/shm/: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár Dec 4 20:04:15 Debian pulseaudio[15959]: [pulseaudio] pid.c: Daemon already running. (Nincs ilyen fájl vagy könyvtár If you'd like to contribute content, let us know.

Oh, I've just found that user.log has some Pulseaudio stuff: Dec 4 18:14:42 Debian pulseaudio[2773]: [null-sink] ratelimit.c: 21 events suppressed Dec 4 18:14:42 Debian pulseaudio[2773]: [null-sink] asyncq.c: q overrun, queuing locally Bryan Lunduke 1,079,241 views 44:59 Debian 7.5.0 First Impressions - Duration: 16:30. PulseAudio is a sound server, most probably supposed to work with an ALSA backend to actually play music. További információ: http://projects.gnome.org/gconf/. (Részletek - 1: Nem sikerült kapcsolatot szerezni a munkamenethez: A kapcsolat le van zárva) gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'esdmon' gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'sunaudiosrc' (gstreamer-properties:12314): gstreamer-properties-WARNING **: gst_properties_gconf_get_string()